Filarmonica de stat Transilvania va susține un concert la Viena cu ocazia Zilei Naționale a României

Spread the love

Sala Mare a celebrei Musikverein din Viena va găzdui, în seara zilei de joi, 30 noiembrie 2017, ora 19:30, concertul festiv dedicat ZILEI NATIONALE A ROMÂNIEI. Evenimentul este organizat de Ambasada României în Austria și Institutul Cultural Român din Viena, cu sprijinul Fundației Transilvania Leaders (Cluj-Napoca). Concertul va fi susținut de orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca, dirijată de Gabriel Bebeșelea, având-o ca solistă pe renumita pianistă Alexandra Dariescu.

Prof. univ. dr. MARIUS BOJIȚĂ, președintele Fundației Transilvania Leaders, a declarat: “Membrii și susținătorii Fundației Transilvania Leaders din Cluj-Napoca sunt onorați să poată sprijini un eveniment cultural-artistic major la Viena, dedicat Zilei Nationale a României, organizat de Ambasada României în Austria și Institutul Cultural Român din Viena. Centenarul Marii Uniri se apropie, iar data de 1 decembrie 2017 marchează debutul anului aniversar care consfințeste trecerea unui secol de la cea mai importantă realizare din istoria românilor: Unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Regatul României. Celebrând Marea Unire la Viena aducem un omagiu și “orașului-capitală”, care i-a fascinat dintotdeauna pe români, instituțiilor sale cultural-științifice unde s-au format o mare parte din elitele românești. Semnificative pentru acest proces sunt nume ilustre, ca Mihai Eminescu, sau pleiada de medici, ingineri, profesori, scriitori care au impulsionat Generația Marii Uniri în aplicarea reformelor socio-economice și politice din România Mare, după Primul Război Mondial. Este vorba nu doar de un moment aniversar, ci și de unul în care generația actuală, cea a Centenarului, are șansa de a continua susținerea valorilor naționale și europene ale Generației Marii Uniri, arătând aceeași determinare și angajare pentru dezvoltarea și modernizarea României, a proceselor sociale generate de integrarea europeana si globalizare.”

Fundația Transilvania Leaders este o organizație non-profit susținută de oameni de afaceri, universitari, intelectuali și artiști din Cluj-Napoca și din celelalte regiuni ale României. Ea și-a propus să susțină și să promoveze  talentele autohtone din cultură, artă, educație, știință, antreprenoriat și management, care înscriu înfăptuirile românești în circuitul de valori europene și universale.

One thought on “Filarmonica de stat Transilvania va susține un concert la Viena cu ocazia Zilei Naționale a României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.