Emil Boc: “PDL nu se manifestă cu suficientă forță ca partid de Opoziție”

de admin

Fostul președinte al PDL, primarul Emil Boc, a declarat, astăzi, că PDL nu se manifestă cu suficientă forță ca partid de Opoziție, cu poziții vizibile din punct de vedere profesional, cu argumente pertinente.Emil Boc, foto - Otilia Muresan 2

“Această sarcină trebuie să revină tuturor membrilor PDL, de la președintele de partid, până la ultimul membru. Trebuie taxate erorile grave ale Guvernului Ponta. Opinia publică așteaptă ca aceste erori să fie taxate, pentru că în cele din urmă cetățeanul este cel care suferă”, a spus Emil Boc.

Emil Boc consideră că nu s-au spus suficient de multe despre liberalizarea prețului la utilități și modul în care Victor Ponta a negociat această chestiune, despre vânzarea simulată a combinatului Oltchim, despre privatizările fără număr, despre majorarea numărului de parlamentari și a ministerelor ș.a.m.d.

“În timp ce noi ne-am bătut să ducem aceste termene de liberalizare spre anul 2020, Ponta le-a adus din 2013, cu impact major pe buzunarele oamenilor. Liberalizarea trebuie să fie făcută pentru că suntem membri UE, dar calendarul poate fi negociat. Guvernul a cedat prea ușor și a adus o povară oamenilor. Distrugerea Oltchim este o bombă politică nucleară, cu o simulare de vânzare a unei industrii care poate avea viitor. După 2 ani de negociere duse cu Comisia Europeană, am obținut conversia datoriilor Oltchimului în acțiuni, însă Guvernul Ponta a uitat de posibilitatea conversiilor datoriilor în acțiuni, iar astăzi combinatul a devenit oaia neagră a economirei românești. Iarăși, în cazul privatizării CFR marfă, nu soluția vânzării este soluția ideală. Cât timp am fost premier, am refuzat vânzarea Poștei Române, TAROM, Electrica… Am fost de acord cu managementul privat, pentru a corecta eroarea politicienilor care și-au pus în funcții de conducere apropiații. În privința cheltuielilor de personal nu are rost să vorbim, cu un Guvern de 28 de ministere. Când la noi a apărut un singur funcționar public în plus față de organigramă, făceau mare tam-tam și aveau ca slogan de campanie “revoluția bunului simț”. Din această revoluție ce a mai rămas? doar praful de pe tobă. Am desființat o cancelarie a primului-ministru, Ponta a reînfiinat-o, și mai mult, a mărit-o. Au mărit numărul de parlamentari, când poporul a decis contrariul, reducerea lor la 300 de membri”, a declarat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a menționat că nu candidează la o funcție din conducerea PDL la următorul congres național, din luna martie 2013.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.