Emil Boc: “Numai valorile dreptei pot scoate Europa din criză”

de admin

Fostul premier Emil Boc, actual primar al Municipiului Cluj-Napoca, spune că numai valorile dreptei pot să scoată Europa din criza economică, nu și deschiderea mare a robinetului populist, provocată de USL.

Aceste declarații au fost făcute cu ocazia conferinței “Valorile dreptei, dreapta valorilor”, organizată de Fundația Creștin-Democrată la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Astfel, edilul încurajează aplicarea regulilor stricte pe plan financiar, pe întreg teritoriul Europei.

“Rămân la convingerea că valorile dreptei sunt acelea care pot scoate România și Europa din criză. În Europa, indiferent dacă guvernele au fost de stânga sau dreapta, ieșirea din criză s-a făcut prin aplicarea măsurilor de drepta, chiar dacă le-au adoptat socialiștii. Atât stânga, cât și dreapta sunt vinovate pentru criza care s-a produs. Avem o criză a datoriilor suverane ale statelor, iar media Uniunii Europene de datorie publică e de 80% deși tratatul de la Maastricht spunea 60%. Poate că este o problemă chiar a democrației, care permite unui ales să activeze pe perioade scurte, iar după ce sunt aleși, se gândesc imediat la cum să fie realeși, și pentru a face asta, se deschide robinetul populismului”, a spus Emil Boc.

La eveniment au mai luat parte europarlamentarul Monica Macovei, deputații Sever Voinescu și Daniel Buda, candidații la parlamentare din partea ARD, Rareș Rusu, Felicia Gheorghiu și Adrian Papahagi, consilieri locali și județeni ai PDL.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.