Elevii clujeni se pregătesc pentru prima simulare a testelor naţionale şi a Bacalaureatului

de admin

După cum anunţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj pregăteşte prima sesiune de simulare a testelor naţionale şi a Bacalaureatului.

Dacă simularea la testele naţionale este pregătită pentru perioada 26 – 28 noiembrie, simularea examenului de Bacalaureat va avea loc în intervalul 3 – 6 decembrie 2012.

“Am transmis deja şcolilor, modul de desfăşurare a examenelor. Ne interesează mai puţin nota pe care o obţin elevii, dorim ca ei să poată să vadă unde se corectează examenele şi ce au greşit. În urma anunţării rezultatelor, profesorii vor discuta calitatea lucrărilor împreună cu fiecare elev în parte”, a declarat, astăzi, inspectorul şcolar general, Valentin Cuibus.

Subiectele la examene şi evaluarea lucrărilor se va efectua la nivel de judeţ.

Aproximativ 5.230 de copii sunt implicaţi în simularea testelor naţionale, aceştia urmând să parcurgă examenele în 138 de şcoli.

Acolo unde sunt înregistraţi sub zece copii pentru examen, aceştia se vor deplasa pentru susţinerea testelor la şcoala cea mai apropiată, cu ajutorul microbuzelor şcolare acolo unde este cazul.

Examenele se vor desfăşura pe parcursul a câte două ore, şi vor fi corectate ulterior în patru centre de evaluare din Cluj-Napoca.

Valentin Cuibus a anunţat că în primăvară va fi organizată o nouă serie de simulări ale acestor examene, când se va încerca atragerea şi a celor care nu au trecut probele în anii anteriori.

Aceste simulări nu scutesc elevii de susţinerea tezelor, care sunt programate până în data de 15 noiembrie.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.