După ce presa a reîncălzit o ştire din 2010, poliţia vine cu explicaţii

de clujazi

După ce de mai multe ori la rând, atât în presa locală cât şi cea naţională a fost prezentat cazul unui Agent de Poliţie, care şi-a oprit în trafic un superior ce nu a acordat prioritate unui cetăţean pe trecerea de pietoni, IPJ Cluj a remis un comunicat de presă care să lămurească aczaţiile ce planează asupra instituţiei.

“Vă transmitem prezentul drept la replică în urma articolele apărute în mass-media locală cu titlul „Un poliţist de la Rutieră şi-a oprit şeful în trafic. A fost trimis la psiholog” apărut astăzi, 25 ianuarie a.c., care conţin o serie de afirmaţii neadevărate şi neverificate pe care le apreciem ca fiind de natură să prejudicieze imaginea publică a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

În acest sens, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

În cursul anului 2010 a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de acesta în cazul a două abateri disciplinare. Cu ocazia desfăşurării unei acţiuni poliţieneşti, s-a stabilit  faptul că a manifestat un comportament neadecvat prin limbaj şi tonalitate faţă de un ofiţer superior. La terminarea cercetării prealabile s-a stabilit că agentul principal de poliţie se face vinovat de comportament necorespunzător în serviciu, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţiştului sau prestigiului instituţiei.

La terminarea celei de-a doua cercetări prealabile s-a stabilit că agentul principal de poliţie se face vinovat de neglijenţă manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici.Poliţistul, în timp ce conducea o autospecializată, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a pătruns într-o intersecţia semaforizată din Cluj-Napoca, pe culoarea roşie a semaforului electric, intrând în coliziune cu un autobuz care circula regulamentar. În urma coliziunii a rezultat avarierea autospecialei, pagubele create fiind de 2.500 lei.

În ambele cercetări prealabile, şeful inspectoratului a dispus sancţionarea poliţistului cu mustrare scrisă, sancţiuni contestate de poliţist şi menţinute de inspectorul general al Poliţiei Române.

Poliţistul a solicitat Tribunalului Cluj anularea dispoziţiilor de sancţionare, dosarul fiind în curs de soluţionare.

În cursul lunii noiembrie 2011 a fost declanşată cea de-a treia cercetare prealabilă faţă de poliţist datorită faptului că  acesta din urmă nu a informat structura de resurse umane a unităţii din care face parte despre dobândirea calităţii procesuale de învinuit sau inculpat, precum şi despre măsurile procesuale penale dispuse ori hotărârile  penale pronunţate împotriva sa, acţionând contrar prevederilor articolului 42 lit.e din Legea 360/2003.Menţionăm faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ în cazul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, persoana vătămată fiind soţia poliţistului.” sunt explicaţiile oferite de IPJ Cluj.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.