Dorin Ciatarâș: Lucrările la magistrala de apă din Chinteni încep la finele lui 2018 în cel mai optimist caz

Locuitorii Chinteniului mai au de așteptat deznodământul veșnicei probleme a asfaltării drumului județean din comună, care nu poate fi reabilitat din cauza unei lucrări programată la magistrala de apă.

Astfel asfaltul poate să ajungă între timp doar până la limita Chinteniului, iar pentru drumul din localitate se pot efectua doar lucrări de întreținere.

Dorin Ciatarâș, directorul Companiei de Apă Someș, a declarat luni, în cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj, că în cel mai optimist caz, lucrările la magistrala de apă a Chinteniului vor începe la finalul lui 2018, asta dacă nu vor exista contestații la procedura de licitație.

Potrivit acestuia, în 4 septembrie s-a oferit răspuns la obiecțiile ridicate de experții de la JASPERS, iar Comisia Europeană ar putea aproba lucrările anul viitor.

„Va trebui să mergem pe întreținere curentă, nu poate fi inclus drumul pe credit, putem merge doar până la limită”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Dorin Ciatarâș a precizat că după ce se semnează contractul de finanțare, lucrarea care afectează mai multe localități poate să fie defalcată în timp, astfel încât Chinteniul să fie prioritate.

Lasă un răspuns