Daniel Buda și Alin Tișe susțin o lege care să ofere termen de grație de 2 ani pentru cei evacuați de bănci

de admin

Daniel Buda şi Alin Tişe, candidaţii ARD la parlamentare din Cluj-Napoca, susţin redactarea unei legi care să ofere un termen de graţie de doi ani, persoanelor care sunt evacuate din casă de către bănci, ca urmare a neplăţii ratelor.

Astfel, persoanele care sunt fie la vârsta pensionării, familii cu mulți copii, monoparentale, să poată să locuiască în imobilele luate în rate de la bănci, timp de 2 ani de zile după ce imobilele le-au fost luate de către bănci.

Daniel Buda spune că în acest caz nu poate fi lezat nici dreptul băncii asupra locuinţei, însă noul proprietar va fi obligat să ţină în chirie familiile evacuate, timp de încă 2 ani, în schimbul plăţii unei chirii modice, stabilite de comun acord.

Deputatul a menţionat că a întâlnit pe parcursul campaniei electorale, o femeie care după 40 de ani de învățănt, a fost acum dată afară din casă de către bănci, pentru că nu şi-a plătit o parte din rate.

Dânsul argumentează din punctu de vedere juridic această propunere legislativă, prin teoria impreviziunii, care se traduce prin modificarea condițiilor de la data semnării contractului, care pune părțile în imposibilitatea de a-și continua relațiile.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.