Daniel Buda se opune cererii Asociației Băncilor din România, prin care se reintroduc clauzele abuzive din contractele de credit

de admin

Deputatul clujean Daniel Buda, candidatul ARD Cluj la parlamentare pe Colegiul 2 Deputați, cere ministrului Justiției, premierului României și guvernatorului BNR, să nu dea curs cererii formulate de Asociația Băncilor din România, prin care se solicită anularea dreptului instanțelor de judecată, de eliminare a clauzelor abuzive stipulate în contractele de creditare.

Prin adoptarea Noului Cod Civil, propus de Daniel Buda, judecătorii au căpătat dreptul de a anula clauzele abuzive din contractele de creditare, care permiteau băncilor să modifice comisioane pe parcursul derulării contractelor sau să impună comisioane noi.

Astăzi, băncile afirmă că această prevedere duce la pierderi anuale de peste 100 de milioane de dolari, și că astfel este pus în pericol întreg sistemul bancar din România.

“Destul au fost batjocoriți românii de către bănci și a sosit momentul ca acest lucru să înceteze. Am oferit cetățenilor posibilitatea să ceară eliminarea clauzelor abuzive, pe care acum băncile încearcă să le reintroducă prin cereri către Mugur Isărescu, Victor Ponta și Mona Pivniceru. Le solicit acestora în mod public să nu aprobe cererea băncilor”, a declarat, astăzi, deputatul Daniel Buda.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.