Daniel Buda critică intenția USL de a întări imunitatea parlamentarilor

de admin

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, atrage atenţia reprezentanţilor USL cu privire la intenţia de modificare a statutului senatorilor şi deputaţilor care vizează imunitatea parlamentară, că acest aspect poate genera prejudicii serioase României în spaţiul european. Totodată, aceste modificări preconizate a fi aprobate, ar crea un statut privileghiat parlamentarilor comparativ cu cel al cetăţenilor de rând.

„Deşi, în mod normal imunitatea parlamentară ar trebui restrânsă, membrii USL, traumatizaţi fiind probabil de evenimentele petrecute în mandatulul anterior, se gândesc acum la diverse modalităţi de obstrucţionare a justiţiei. Rolul parlamentarilor este acela de a face legi, iar conferirea unor atribuţii juridice acestora ar însemna practic o interferenţă cu puterea judecătorească. Parlamentarii USL ar trebui să înţeleagă faptul că justiţia trebuie să fie lăsată liberă şi independentă şi nu ţinută în lesa politicienilor”.

Daniel Buda solicită celor doi preşedinţi ai Parlamentului să îşi acorde mai mult timp studiului separaţiei puterilor în stat şi să nu trasforme România într-un stat bananier în care separaţia puterilor în stat să nu fie o utopie ci o realitate concretă în conformitate cu principiile democratice şi europene care guvernează România. „Totodată, să nu uite faptul că toate aceste imixiuni ale politicului în justiţie vor cântări greu la raportul pe justiţie, însă se pare că reprezentanţilor USL nu le pasă de imaginea statului nostru pe plan european”.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.