Daniel Buda critică amânarea intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă

de clujazi

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, atrage atenţia asupra faptului că amânarea intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă este de natură să aducă prejudicii serioase României în cadrului Mecanismului de Cooperare și Verificare.

„La momentul preluării guvernării, USL şi-a asumat angajamentul de a păstra ritmul reformelor din justiţie şi să respecte calendarul convenit cu oficialii europeni. Tulburările însemnate din Consiliul Superior al Magistraturii, coordonate din spate de către USL, dar şi recenta măsură de amânare a intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă sunt elemente care constituie un important regres în privinţa continuării reformelor din justiţie.

Codul de Procedură Civilă era un act normativ menit să conducă la scurtarea proceselor şi la clarificarea unor proceduri judiciare, căzute în desuetudine. Cu alte cuvinte, procesele erau mult mai simple şi pe înţelesul tuturor iar modificările aduse prin Codul de Procedură Civilă erau în interesul cetăţeanului. Însă, din păcate zilnic, Guvernul Ponta ne demonstrează că singura preocupare este aceea de a creşte taxele şi impozitele”.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.