Coșul zilnic la români s-a scumpit cu peste 10% în 6 luni, de la instalarea Guvernului Ponta

de admin

O cutie de lapte, un pachet de unt, un pachet de zahăr, o pungă de făină albă, superioară, 6 ouă proaspete, 1 kiilogram de cartofi, o franzelă albă ieftină, toate aceste produse costă astăzi, în total, 32,46 lei față de 25,85 lei, cât costau în luna mai, înainte de instalarea Guvernului Ponta.

Făcând un calcul simplu, dacă un om câștiga 1.000 lei lunar, la cât s-a scumpit costul coșului zilnic de cumpărături, românii ar trebui ca acum să câștige 1.186 lei pentru a putea face față scumpirii prețului la alimente.

„Creșterea inflației, scumpirea benzinei, producția agricolă proastă, au dus la scumpiri, la unele produse precum cele din carne, mai mult decât la altele. Românii trebuie să câștige cu 10% mai mult pentru a supraviețui cu strictul necesar. Este bilanțul greu al Guvernului Ponta în buzunarele românilor, dincolo de analize macroeconomice, dincolo de relațiile cu Europa. Aceste lucruri sunt elocvente și trebuie să fie comentate. Această tristă guvernare nu mai are decât 1 lună în față. Acest Guvern iresposabil de 6 luni se ocupă doar de obsesia lor cu „Jos Băsescu”, nicidecum cu traiul românilor”, a declarat, astăzi, Adrian Papahagi, candidat la funcția de deputat pe Colegiul 1 Mănăștur.

Deputatul Daniel Buda a amintit în cadrul unei conferințe că parlamentarii USL se fac că uită că promiteau că vor reduce TVA la alimente. În schimb, în Guvernarea USL a devenit evidentă doar cea mai mare creștere la prețuri la alimente din UE.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.