Coroian: președintele CJ, Horea Uioreanu poate fi suspendat

de admin

Liderul consilierilor județeni ai PDL, Alexandru Coroian, a anunțat astăzi că la Cluj ar putea avea loc alegeri anticipate pentru stablirea unui nou președinte de Consiliu Județean.

Potrivit acestuia, suspendarea va fi inițiată dacă Horea Uioreanu nu încetează abuzurile din ședințele de CJ.

“Putem cere chiar suspendarea președintelui Consiliului Județean, și putem avea alegeri anticipate”, a spus dânsul.

Declarațiile consilierului județean vin în urma deciziei de repetare a votului acordat în plen pentru acordarea unor terenuri către Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca.

USL avea nevoie de votul a trei sferturi dintre consilierii județeni prezenți la ședință, pentru a trece acest proiect.

Consilierii PDL s-au abținut de la aprobarea acestui proiect, motivând că acceptă doar acordarea spre administrarea UMF a terenurilor, nu cedarea totală a dreptului de proprietate. “Nu ne interesează să dăm de lucru firmelor de casă ale USL-ului, în prag de campanie. Mai mult, trebuie să fim atenți la patrimoniul județului, pentru că e mult mai greu să aduci proprietăți în posesia județului, decât să le pierzi”, declara, ieri, Alexandru Coroian.

Văzând că proiectul nu a fost aprobat, Horea Uioreanu a invocat probleme la sistemul electonic de votare, și a cerut repetarea votului în plen, însă cu mâna ridicată. Proiectul a picat și la a doua votare.

În total, pe ordinea de zi a plenului s-au aflat aproximativ 50 de proiecte de hotărâre, însă la restul punctelor nu au mai fost invocate probleme similare la sistemul de vot.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.