Consilierii locali ai PSD: avem chef electoral din bani publici pentru pensionarii PDL

de admin

Astăzi a fost votat Proiectul de hotărâre referitor la organizarea unui eveniment simbolic în incinta Hotelului Napoca, cu prilejul celebrării Zilei Vârstnicului în data de 1 octombrie.

Dezbaterea asupra acestui subiect a avut loc astăzi, după ce ieri, consilierii PDL au cerut o amânare în vederea renegocierii tarifelor pentru meniuri, care ar fi costat, conform devizelor, 80 lei/persoană.

Dacă ieri s-a calculat că bugetul evenimentului este suficient pentru asigurarea unei mese pentru 1.500 de pensionari cu venituri reduse, astăzi s-a propus o sumă mai mică, de 70 lei/meniu/persoană, asigurându-se totodată prezenţa la eveniment a 1.700 de pensionari.

Consilierii locali ai USL au cerut să se precizeze care sunt criteriile de selectare a celor 1.700 de persoane, însă primarul Emil Boc le-a reamintit că este vorba despre pensionarii cu cele mai mici venituri.

USL a invocat o stare de ilegalitate a proiectului, prin faptul că sumele au fost modificate faţă de proiectul iniţial, fără a exista vreun aviz de la o comisie de specialitate, şi mai mult, legile în vigoare nu permit în această situaţie încredinţarea directă, din bani publici, a unei sume mai mari de 15.000 euro.

Radu Moisin a menţionat că fiind o şedinţă convocată de îndată, avizele comisiilor nu sunt necesare, iar acest eveniment este exceptat de la restricţia de 15.000 euro.

Reducerea tarifului pentru meniuri a fost negociată de consilierii PDL în această dimineaţă.

Consilierul local Doru Stoica a menţionat că dacă s-ar face licitaţie pentru organizarea evenimentului, “s-ar ajunge la un preţ mult mai mic, de 35 lei”.

“Vreţi să cheltuim peste 1 miliard de lei. Pe ce îi cheltuim, cum îi cheltuim? Ca să daţi o masă la membrii PDL? pentru că nu ne spuneţi cum aţi selectat respectivele persoane”, a adăugat Oniga.

La final, propunerea a fost aprobată cu 14 voturi “pentru”.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.