Consilierii judeţeni ai PDL au părăsit plenul, în semn de protest. Uioreanu le retrage indemnizaţiile

de admin

Consilierii judeţeni ai PDL tocmai au părăsit plenul Consiliului Judeţean, după ce patru dintre proiectele lor, legate de Spitalul Regional de Urgenţă, “Universitatea” Cluj şi Cluj Arena, nu au fost introduse pe ordinea de zi a şedinţei.

La începutul aceleiaşi şedinţe, proiectele depuse de USL pentru suplimentarea ordinii de zi, au fost aprobate.

Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, a declarat că proiectele propuse de PDL nu au fost dezbătute astăzi deoarece nici măcar nu au ajuns pe masa comisiilor de specialitate ale instituţiei, datorită faptului că au fost înregistrate tardiv.

“Având în vedere că aţi introdus după bunul plac şi trataţi cu dublă măsură propunerile noastre de cele ale consilierilor USL, părăsim şedinţa în semn de protest. Aveţi propuneri anunţate doar astăzi, acum, pe care vi le-aţi aprobat. Dacă nu vă este teamă de aceste subiecte, de ce le respingeţi în această manieră?”, a spus Alexandru Coroian, liderul consilierilor judeţeni ai PDL.

Uioreanu a rugat consilierii judeţeni ai PDL să rămână în sală deoarece a participat la şedinţa grupului democrat-liberal înainte de această şedinţă, unde aceştia din urmă au fost rugaţi să-şi retragă propunerea referitoare la “chiria zero” pentru evenimentele sportive oficiale organizate pe Cluj Arena.

“Am discutat cu 2 ore înainte cu Emil Boc, discuţie în care dânsul spunea că doreşte să avem discuţii după aceste şedinţe pe această temă. Dânsul a spus că va lua legătura cu dumneavoastră şi că vă va cere să retrageţi de pe ordinea de zi acest subiect, având în vedere intenţia municipalităţii de a prelua administrarea Arenei”, a adăugat preşedintele CJ.

Consilierii judeţeni ai USL au spus în legătură cu proiectul PDL-ului, referitor la urgentarea procedurii de actualizare a studiilor de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici din planurile Spitalului Regional de Urgenţă, pentru demararea cât mai rapidă a construcţiei efective, că acest lucru nu este oricum posibil deoarece Consiliul Judeţean nu a preluat încă cea de-a doua parcelă de teren, cedată în acest sens de către Ministerul Apărării Naţionale.

“Am preluat doar una din parcele, şi nu putem face studii de fezabilitate pentru spital pe părţi de teren”, au replicat reprezentanţii USL.

Potrivit consilierului judeţean Horaţiu Catarig, PDL a luat decizia de a părăsi sala de şedinţă deoarece proiectele propuse de către democrat-liberali nu au fost introduse pe ordinea de zi, pentru că unele dintre ele au fost înregistrate doar în ultimele 5 zile. “Şi USL-ul a depus în ultimele zile proiecte de hotărâre, însă ei şi le-au trecut pe ordinea de zi. Interesant e faptul că printre acestea se află şi mărirea numărului de angajaţi de la Tetarom, cu 13% deşi vorbim de o societate care nu se autofinanţează, care este bugetată de la Consiliul Judeţean. Explicaţia este că USL a venit la putere şi doreşte să-şi angajeze politrucii pe aceste posturi. Practic, o să vedeţi că proiectele USL o să fie aprobate deşi au fost depuse în termen mai mic de cinci zile. Se observă că am fost restricţionaţi şi că am fost trataţi discreţionar. Dacă nu ne vor, îi lăsăm să facă ce vor”, a spus dânsul.

El este de părere că această atitudine a puterii din cadrul Consiliului Judeţean indică lipsa de soluţii. “Să nu uităm că PDL a construit Cluj Arena, şi USL nu e în stare nici măcar să o administreze”.

Demersul democrat-liberalilor a produs impedimente în promovarea unor proiecte ce aveau legătură cu patromoniul judeţului, şi care necesitau o majoritate mai mare în plen pentru adoptare.

Pentru gestul făcut astăzi de către consilierii PDL, la începutul şedinţei de Consiliu Judeţean, Horea Uioreanu a propus retragerea indemnizaţiei acestora.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.