Conducerea Consiliului Judeţean Cluj s-a plimbat în câteva luni, în afara ţării, cât alţii într-un mandat întreg

de clujazi

S-au stabilit ca majoritate politică în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, alături de UDMR, abia în vară, însă reprezentanţii USL de la conducerea judeţului s-au deplasat în afara ţării de multe ori, chiar mai mult decât predecesorii lor în funcţie, într-un întreg mandat. Desigur, asta nu a însemnat neapărat şi că au încheiat în mod concret o mulţime de contracte cu vreuna din companiile din ţările vizitate.

În perioada 01.08.2012 – 04.08.2012 preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a efectuat o vizită de lucru în Bulgaria, la invitaţia firmei PVB Power Bulgaria AD, o companie cu acţionariat italian care urmăreşte dezvoltarea energiei din resurse regenerabile prin valorificarea potenţialului hidroenergetic al râurilor de pe teritoriul Europei. Din delegaţie au mai făcut parte încă 18 persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale de pe raza judeţului Cluj şi Sălaj.

Totodată, în perioada 08.08.2012 – 11.08.2012, Horea Uioreanu şi Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan, împreună cu domnii Răzvan Pop şi Radu Sporiş, experţi în cadrul Cabinetului Preşedintelui precum şi alţi reprezentanţi ai Asociaţiei Produs de Cluj şi ai Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, urmare a invitaţiei Agenţiei Tatra pentru Dezvoltare, Promovare şi Cultură, au participat la Târgul European de Produse Tradiţionale care a avut loc în staţiunea Zakopane din Munţii Tatra (Malopolska, Polonia), eveniment care a reunit cca. 200 de producători din nu mai puţin de 16 ţări.

În perioada 03.09.2012 – 06.09.2012, o delegaţie a Consiliului Judeţean Cluj compusă din domnul vicepreşedinte Vakar Istvan precum şi domnii Răzvan Pop şi Radu Sporiş, experţi în cadrul Cabinetului Preşedintelui, au participat la invitaţia Consiliului Regional Malopolska din Polonia, la cea de-a XVIII-a ediţie a Forumului Economic al Regiunilor intitulat „European dilemmas: Where is the heart of Europe?”. În cadrul Forumului, care este văzut adesea ca un motor al unei noi direcţii de evoluţie a Europei Centrale şi de Est, reprezentanţii autorităţilor locale invitate au avut ocazia să discute posibilităţile de creştere a eficienţei implementării fondurilor europene, schimburi de bune practici şi experienţe, precum şi stabilirea de noi contacte.

În perioada 11.09.2012 – 13.09.2012, Preşedintele şi Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, respectiv domnii Horea Uioreanu şi Vakar Istvan, au efecutat o vizită de lucru în Italia, la firma Battistero. În cadrul vizitei s-au purtat discuţii cu reprezentanţii firmei italiene Battistero, producătoarea celebrelor produse Panettone, referitor la înfiinţarea, în cadrul Parcului Industrial Tetarom III din Jucu, a unei fabrici de producţie. Deşi italienii au anunţat că deschid fabrica la Cluj, contractul nu a mai fost semnat.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, a participat în perioada 20.09.2012 – 22.09.2012, la o întâlnire în afara ţării cu specialişti din domeniul agroalimentar inclusiv specialişti din domeniul abatorizării animalelor, în vederea atragerii de noi investitori în judeţul Cluj.

Totodată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan a participat în perioada 02.10.2012 – 12.10.2012 la o vizită de lucru în Coreea de Sud. Scopul vizitei a constat în promovarea intereselor judeţului Cluj precum şi a potenţialului economic al judeţului Cluj, în relaţia cu potenţialii investitori.

De asemenea, în perioada 18.10.2012-21.10.2012, domnul vicepreşedinte Vakar Istvan, la invitaţia reprezentanţiilor Consiliului Judeţean Fejer, s-a deplasat în Ungaria, pentru a participa la cea de a II-a ediţie a Forumului Economic IntraCarpatic.

Ultima „excursie” în afara ţării a fost impresionantă, din delegaţia care a plecat tocmai până în China făcând parte şi prefectul Gheorghe Vuşcan şi mai mulţi primari USL din judeţ, pentru unii dintre ei deplasarea fiind plătită din banii contribuabililor locali.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.