Cod Galben de vreme rea în zona de munte a județului Cluj

de clujazi

Luni dimineață, specialiștii în meteorologie au emis o notificare de Cod Galben privind ploi torențiale și vijelii pentru regiunea montană a județului Cluj și pentru alte județe din țară. Consultați valabilitatea avertismentului pentru detalii.

Ziua/luna/anul: 16-08-2023Ora : 10:00Nr. mesajului:1
Intervalul : conform textelor
Zonele afectate : conform textelor și hărții
Fenomene : conform textelor
Mesaj :

MESAJ 1
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
 COD GALBEN
Interval de valabilitate: 16 august, ora 14 – 17 august, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente            În Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Notă: Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.    COD GALBEN Interval de valabilitate: 16 august, ora 10 – 16 august, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre            În intervalul menționat, în estul Munteniei, Dobrogea și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.