Clujul, introdus de USL în faza de subdezvoltare: locul 40 pe țară la alocări de bani din bugetul central

de admin

Situația comparativă realizată între județele țării, având ca punct de reper alocările de la bugetul central, poziționează Clujului într-un stadiu de subdezvoltare, potrivit senatorului clujean Alin Tișe.Senator Alin Tise, foto- Otilia Muresan (3)

Dânsul a declarat că în privința sumelor alocate de Guvernul Ponta pentru drumurile județene și comunale, județul Cluj deși este al treilea județ raportat la sumele alocate către bugetul central, ocupă doar locul 25 pe țară la finanțarea drumurilor comunale și județene. La acest capitol, Clujul primește 18 lei/persoană, în timp ce Hunedoara primește 40 de lei, Sălajul: 38 de lei/persoană, Caraș-Severin: 30 lei/persoană. Clujul primește astfel doar 3,26% din totalul alocării la nivel național.

În privința echilibrării bugetelor comunale, Clujul ocupă o poziție și mai umilă, locul 40 la nivel național, cu suma de 56 lei/locuitor. În tot acest timp Botoșaniul, Teleormanul, Caraș-Severinul, Călărașiul, primesc peste 150 lei/locuitor.

„Clujul este introdus în categoria de subdezvoltare. Ni s-a spus că n-am primit foarte mulți bani pentru investiții pentru că am primit foarte mulți bani pentru echilibrare și drumuri locale și județene, dar parlamentarii clujeni ai USL au mințit cu nerușinare”, a declarat, astăzi, Alin Tișe.

Guvernul USL anunța că va contrabalansa alocările nesemnificative de la bugetul central cu atragerea de fonduri europene, însă în același timp, Puterea a redus cofinanțarea proiectelor europene cu 30%, în condițiile în care banii europeni sunt acordați în funcție de cofinanțarea asigurată.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.