Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului în 2015

de admin

Cluj-Napoca a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

Potrivit organizatorilor competiţiei, Cluj-Napoca a prezentat “SHARE”, un program puternic, clar, solid, divers şi încântător. “SHARE” îşi propune să promoveze spaţiul, cultura, puterea, munca, bucuria, viziunea şi valorile comune europene, adresându-se unor subiecte precum mobilitatea, dialogul structurat, sporirea puterii spirituale, politice, sociale, educaţionale şi economice a comunităţii, precum şi informarea tinerilor. Cu un plus-valoare rezultat din cooperarea cu universităţile, societatea civilă şi partenerii locali, Cluj-Napoca îşi propune să demareze un proces consultativ pentru tineret, pe termen lung.

‘Deliberarea juriului nu a fost niciodată mai intensă. Decizia nu a fost vreodată mai dificilă”, a spus Peter Matjašič, preşedintele European Youth Forum. “Toţi candidaţii care au concurat pentru acest titlu au prezentat aplicaţii puternice şi viziuni despre implementarea politicilor europene pentru tineret”.

Clujul este primul oraş din România care candidează la acest titlu, devansând în finală oraşe din Lituania, Rusia şi Bulgaria.

“În vremuri de criză, când tăierile de buget sunt normă, felicităm în mod particular oraşul Cluj-Napoca şi alte oraşe care se angajează să investească în tineret, lucru care arată o viziune puternică potrivit căreia tineretul este cheia dezvoltării comunităţii locale”, a concluzionat acesta.

Prima Capitală Europeană a Tineretului a fost Rotterdam, în 2009, fiind urmat de Torino (Italia) în 2010, Antwerp (Belgia) în 2011, Braga (Portugalia) în 2012, Maribor (Slovenia) în 2013 şi Thessaloniki (Grecia) în 2014.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.