SURPRIZĂ: Pista de 2100 de m nu poate fi dată în folosinţă din martie, numai dacă se deviază Someşul

de Otilia Muresan

Consilierul județean Dan Canta, directorul Administrației Bazinale de Ape Someș-Tisa a anunțat, astăzi, că dacă nu se obține finanțare în valoare de 1,5 milioane de euro pentru devierea a două râuri, Clujul nu va putea folosi pista de extinsă a Aeroportului.aeroport Azi 2

Într-o primă etapă este necesată devierea pârâurilor Murători și Becaș, pe care se amplasează balizajul, lucrare care costă 1,5 milioane de euro și care nu a fost acceptată spre finanțare din partea Guvernului Ponta în bugetul central.

“Avem un grafic de execuție pe 2 ani de zile, care înseamnă finanțarea cu 10 milioane de euro anul acesta, la care se adaugă 14 milioane de euro anul viitor. Sursa de finanțare este una bugetară, de la Consiliul Județean și sperăm și la finanțare pe POS Mediu. Dacă nu se încep lucrările conform graficului, adică din martie, tot ce înseamnă proiect de pistă extinsă sare în aer”, a declarat Canta.

Pentu ca pista de 2.100 m să fie operațională este necesară o sumă mult mai mare, de 5 milioane de euro, care poate fi obținută numai prin contractarea unui credit de către Consiliul Județean.

Pista de 2.100 m trebuie să fie terminată anul trecut.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.