Centură Florești – Cluj-Napoca și drum rapid de la autostradă, la Cora

de admin

Primarul Emil Boc a avansat astăzi, în spațiul public, două proiecte majore de infrastructură pentru Municipiul Cluj-Napoca, rezultate în urma unor discuții purtate cu artizanii Planului Urbanistic General și specialiști în circulație. Astfel de urmărește crearea unor rute rapide de ocolire a municipiului și a unui acces mai rapid spre viitorul Spital Regional de Urgență, din comuna Florești.

Pe o distanță de 8,5 km, de la nodul de autostradă din Gilău și până la sensul giratoriu de la Cora se propune amenajarea unui drum rapid, care include și construirea unui pod peste Someș.

“Se va putea ajunge mai rapid și la Spitalul Regional de Urgență dacă zona de intrare în Florești, de la Polus, devine mult mai relaxată. Se poate extinde inclusiv transportul în comun din Cluj-Napoca, spre Florești, chiar și cu linia de tramvai”, a spus edilul.

Această centură deschide calea și spre Selgros, pentru cei care doresc să ocolească municipiul Cluj-Napoca.

Emil Boc a inițiat deja discuții pe aceste teme cu președintele Consiliului Județean Cluj și Primăria Florești, astfel încât până în 2014 să existe documentația pregătită pentru atragerea de fonduri europene prin intermediul Zonei Metropolitane.

La respectivul proiect se adaugă “Centura mică”, de la Florești la Cluj-Napoca, prin spatele centrului comercial Polus, care va lega Valea Gârbului și depoul de tramvaie, din capătul cartierului Mănăștur. De asemenea, drumul leagă comuna și Mănășturul direct de Calea Turzii, printr-o rută de 13 km.

După ce Primăria Florești va moderniza drumul până în spatele Polus Center, Primăria Cluj-Napoca va realiza un drum de 1 km, din spatele centrului comercial și până la capătul liniei de tramvai.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.