Tișe: De la pista Aeroportului, la Centură, e o distanță apreciabilă. “E mai ușor să strici decât să construiești”

de admin

Eugen Cecan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, a declarat pentru TransilvaniaLive că centura Apahida trebuie “coborâtă” pentru că “obturează” culoarul de zbor pentru viitoarea pistă de 3.500 de metri.

În opinia lui Cecan, această problemă poate fi rezolvată, însă prin costuri ce se ridică la 10 milioane de euro.

Directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat pentru ClujAzi.ro că pista de 3.500 m se poate construi, dar ca să nu fie probleme la aterizarea și decolarea avioanelor de mari dimensiuni, se impune o analiză complexă asupra acestei situații. Dânsul a menționat că deja s-a constituit în acest sens, sub coordonarea Consiliului Județean Cluj, o comisie complexă formată din reprezentanți ai tuturor celor implicați în cele două proiecte.

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj au avansat deja soluții și referințe la sume în această problemă.

Senatorul clujean Alin Tișe, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, a precizat pentru ClujAzi.ro că procesul de construire a pistei de 3.500 m nu este afectat de către centură în niciun fel. “La vremea respectivă proiectarea a fost făcută de o firmă de specialitate angajată de către aeroport, iar pentru centura de ocolire, de către o firmă angajată de CNADNR. Cele două instituții la vremea respectivă s-au pus de acord cu detaliile proiectelor. De la pistă la centură distanța este apreciabilă, dar este evident că atunci când nu ai ce face, cel mai la îndemână este să critici pe cineva de dinaintea ta sau să strici. Înainte de a avansa sume de ordinul milioanelor de euro și înainte de a anunța demolări, îi invit să se ocupe de problemele adevărare ale clujenilor pentru că nu fac de un an decât să dea vina pe alticneva, ca și cum ei n-ar fi făcut parte din Consiliul Județean Cluj, unde toate investițiile majore s-au adoptat cu unanimitate”, a adăugat Tișe.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.