Cele 1.000 kg de carne descoperite la Tarniţa sunt marfă proaspătă

de admin

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan împreună cu directorul Directiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, dr Nicolae Pivariu informează opinia publică în legătură cu datele care există până în acest moment pe subiectul cărnii aruncate în zona lacului Tarniţa.lacul tarnita

Cantitatea totală de carne recuperată în cele două zile şi ambalată în cei 40 de saci este de 922 de kg. Din fiecare sac au fost recoltate probe şi contraprobe. Probele au fost trimise la IISPV Bucureşti în vederea identificării speciei.

La locul de colectare nu au fost găsite elemente de identificare ale cărnii, care să ateste producătorul, transportatorul, sau alte indicii care să constituie puncte de plecare în continuarea anchetei.

În urma examinării organoleptice s-a constatat o carne de culoare roşie, consistenţă fermă, cu fibra muscular grosieră, nu prezintă marmorare şi perselare, aspectul exterior şi de profunzime al cărnii atestă caracteristici pentru o carne proaspătă în stare umedă. Pentru estimarea impactului privind contaminarea cu germeni patogeni, s-au recoltat probe pentru investigarea prezenţei germenilor patogeni: din genul Salmonella, Listeria, E. Coli verotoxigen si Campylobacter.

Întreaga cantitate colectată din zona Tarniţa, în greutate de 920 kg va fi dirijată spre neutralizare la S.C. Protan Dej S.A.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.