“Catastrofele” administrației județene condusă de USL

de clujazi

După ce a supus la vot de nenumărate ori în ședințele anterioare, trecerea unor părți de imobile aflate în domeniul public al Județului Cluj, din administrarea unor spitale, în administrarea Universitatii de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, administrația USL a reușit în mod excepțional să treacă acest proiect contestat de către PDL.

Votul la acest proiect nu i-a satisfăcut pe consilierii puterii pe parcursul ședințelor anterioare. Practic, prin abținerea consilierilor PDL, acest proiect nu a trecut. Fiind foarte afectat de faptul că acest proiect nu a trecut, președintele Uioreanu a cerut votarea lui prin ridicare de mână, susținând că sistemul electronic de înregistrare a votului nu funcționează. La reluarea votului rezultatul a fost același, din nou proiectul căzând la vot.

Consilierii PDL au declarat că se opun înstrăinării unor segmente din patrimoniul public, în prag de campanie electorală, pentru a da de lucru firmelor agreate de USL.

Astăzi, consilierii USL au reușit să treacă acest proiect, după ce președintele CJ a invocat o ședință extraordinară. Deși ședințele extraordinare se convoacă de obicei în caz de catastrofă, în situații de maximă urgență pentru județ și forță majoră, având pe ordinea de zi un singur punct important, consilierii județeni au avut de discutat astăzi mai bine de 9 Proiecte de Hotărâre, alături de care se afla până și punctul Diverse.

Consilierul județean Horațiu Catarig a cerut explicații președintelui CJ în legătură cu invocarea ședinței cu caracter extraordinar, rugându-l pe acesta din urmă să explice care dintre puncte reprezintă situații de forță majoră.

Uioreanu nu a reușit să fie convingător în acest sens, însă s-a bazat pe majoritatea deținută în Consiliul Județean pentru a aproba ordinea de zi.

În cele din urmă, proiectul UMF a fost aprobat cu 30 de voturi “pentru”.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.