Bulgarii din nou în stradă!

de clujazi

646x404Protestele bulgarilor în legătură cu reprezentanții politici ai țării și cu nivelul sărăciei, continuă. Zeci de mii de bulgari au ieșit din nou în stradă cerând înlocuirea conducătorilor politici.

Potrivat AFP, duminică, 3 martie 2013, străzile Sofiei au fost umplute de peste 7.000 de demonstranți nemulțumiți. Printre sloganurile care se aflau atât în vorbele cât și pe pancartele acestora se numără : “Mafioții în închisoare”, “Sunt mulți, sunt bogați, sunt obraznici, dar nu vor mai rămâne” precum și “Dați-ne Bulgaria!”

Televiziunea publică, BNT, oferă date cu privire la cei 20.000 de manifestanți din Varna care cer demisia primarului, Kiril Yordanov acuzându-l de distrugerea întreprinderilor mici și mijlocii.

Printre orașele în care au mai avut loc manifestații se numără Plovdiv (sud), Ruse (nord), Blagoevgrad (sud-vest).

Protestele din Bulgaria au început în urmă cu 3 săptămâni datorită facturilor mari la electricitate primite în ianuarie, aceastea fiind duble față de luna anterioară. Protestele au vizat în primul rând Guvernul precum și întreaga clasă politică.

Sub presiunea acestora Premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat pe 20 februarie, acesta fiind internat cu hipertensiunea în spital a doua oară, prima dată pe 25 februarie după ce a refuzat formarea unui nou guvern, cerere solicitată de președintele bulgar Rosen Plevneliev, și a doua oară duminică, 3 martie 2013.

Foto : adevarul.ro

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.