Buda: “impunerea lui Crin Antonescu la preşedinţia Comisiei de revizuire a Constituţiei reprezintă un act de dispreţ la adresa românilor”

de clujazi

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, consideră că numirea lui Crin Antonescu la conducerea Comisiei de revizuire a Constituţiei face parte din jocul politic murdar al celor de la USL, de a denigra tot ceea ce înseamnă valori şi principii democratice într-un stat de drept. Daniel Buda

Buda contestă expertiza pe care o deţine în domeniu Crin Antonescu, care nu deţine nici studiile, nici funcţiile administrative care s-ar impune şi nici deţinute şi, cu atât mai puţin, activitatea parlamentară marcată prin absenteism.

“Nu contest expertiza juridică a celorlalţi membri ai acestei comisii, cu mici excepţii, însă legea fundamentală reprezintă piatra de temelie a funcţionării statului şi nu un moft al celor care se visează preşedinţi de stat. Pe de altă parte, cred că România este singurul stat din Uniunea Europeană în care o persoană care şi-a anunţat în mod public intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale este desemnată să coordoneze adoptarea unei Constituţii, în funcţie de propriile interese. Este, practic, o situaţie asemănătoare cu ceea ce s-a întâmplat în 2003, când modificările constituţionale au fost “ajustate” după interesele lui Adrian Năstase, care era sigur de faptul că îi va succeda lui Ion Iliescu.

Consider că prin acest joc politicianist, de acumulare a unui număr cât mai mare de funcţii de conducere, doar de dragul de a bifa la capitolul imagine, Crin Antonescu se descalifică personal. România are nevoie de modificarea Constituţiei, dar nu de una “făcută pe genunchi”, la presiunea unei majorităţii parlamentare abuzive şi preocupată doar de păstrarea propriilor privilegii”, spune preşedintele PDL Cluj.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.