Bâlbâiala Guvernului Ponta afectează în mod negativ pensiile militarilor

de admin

Bâlbâială evidentă a Guvernului Ponta în legătură cu pensiile militarilor este mai mult decât un act involuntar, este o acțiune proiectată să atragă mai mulți bani la bugetul de stat prin reducerea acestor venituri, consideră senatorul clujean Alin Tișe.Senator Alin Tise, foto- Otilia Muresan (3)

Pensiile militarilor au fost mărite în baza unei prevederi aprobate de Guvernul Boc, însă ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce a anunțat că trebuie să fie recalculate toate pensiile, s-a răzgândit și a precizat că Guvernul Ponta dorește să recalculeze doar pensiile unei categorii, deoarece pentru unii militari pensionați au fost reduse veniturile.

Cu toate acestea, în data de 19 februarie, premierul Victor Ponta a declarat că în realitate nu se recalculează nicio pensie.

“Practic, pentru 85% dintre militarii pensionați Guvernul Boc a mărit pensiile. În același timp, pentru 15% dintre aceștia a fost scăzută pensia. Prin recalcularea pensiilor au de suferit marea majoritate a pensionarilor, care pentru cei 15% vor suferi cu toții. Au de suferit prin recalculare toți cei cu pensiile mărite. Guvernul Ponta dorește să aducă mai mulți bani la stat prin recalculare, prin reducerea pensiilor mărite de Guvernul Boc. Mulți pensionari militari vor avea pensia diminuată dacă Guvernul Ponta recalculează pensiile”, a spus Alin Tișe.

Senatorul spune că poziția finală a ministerului este că pensiile militarilor trebuie să fie recalculate, iar Victor Ponta a precizat că nu se recalculează pensiile, însă doar într-o conferință de presă politică, nu oficial.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.