Aparate gard electric – dotări obligatorii pentru fermele moderne

de clujazi

Fenomenul urbanizării cunoaște în zilele noastre o tendință inversă. Dacă în trecut populația din mediul rural era atrasă către orașe, în prezent este în continuă creștere numărul celor care caută să evadeze din jungla urbană, caracterizată de agitație în mod constant. Atracția față de marile metropole se păstrează, însă tot mai mulți aleg să se refugieze retrăgându-se în mediul rural.

În momentul în care se realizează această trecere, există unele persoane care aleg să transforme viața la țară într-un business. Liniștea regăsită în mediul rural poate veni la pachet cu un minim necesar de produse obținute pentru consumul propriu, însă de cele mai multe ori se recurge la organizarea unei ferme moderne.

A deține și a gospodări o fermă nu reprezintă însă lucruri tocmai ușoare în zilele noastre. Pentru ca totul să fie aliniat cu standardele, este nevoie de câteva investiții. Printre acestea se numără și binecunoscutele aparate gard electric – dotări menite să ofere proprietarului fermei siguranța că dăunătorii sunt ținuți la distanță, dar și că animalele din cadrul fermei rămân în perimetrul acesteia, fără a exista pericolul de a evada.

Ce trebuie să includă un gard electric de calitate?

Deși specificul fiecărei ferme impune soluții distincte, există câteva elemente ce trebuie să intre în componența unui gard electric pentru a-i asigura calitatea și durabilitatea în timp. Specialiștii din spatele magazinului online Superfarmland.com ne-au oferit câteva detalii utile în acest sens.

Firul pentru gard electric – este una dintre componentele de bază ce se regăsesc la orice gard electric. Pentru a putea fi considerat de calitate, firul trebuie să aibă o rezistență ridicată la rupere și în același timp să garanteze o conductibilitate sporită a curentului electric.

Izolatori – atunci când intră în discuție electricitatea, dincolo de conductibilitate trebuie să existe și materialele izolatoare necesare pentru a preveni eventualele accidente.

Bateria pentru gardul electric este cea care va păstra o tensiune constantă la nivelul acestuia. Astfel, în mod constant, gardul electric va primi puterea necesară pentru a ține la distanță dăunătorii, dar și pentru a păstra în perimetrul fermei animalele care ar putea evada.

Generatorul de impulsuri este un alt element nelipsit din componentele unui gard electric de calitate. Acest dispozitiv are rolul de a crea și transmite impulsuri la nivelul întregului gard electric, ținând în același timp sub control și tensiunea transmisă.

Stâlpii pentru gardul electric alcătuiesc o componentă ce asigură susținerea firelor și stabilitatea gardului. Indiferent dacă este vorba de un gard electric sau de unul clasic, stâlpii reprezintă o necesitate și se prezintă sub diverse forme: stâlpi de colț, stâlpi de susținere, stâlpi pentru porți – oricare dintre aceștia asigură suport pentru rolele de fire pentru gardul electric, oferindu-i în același timp și stabilitatea necesară.

Porțile și panourile constituie de asemenea componente ale unui gard electric de calitate. Acestea oferă posibilitatea de trecere și un anume grad de vizibilitate, conform cu preferințele fermierului.

De ce optează tot mai mulți fermieri români pentru aparate gard electric?

Motivele pot fi multiple, însă cele de bază sunt și cele mai importante. În primul rând, în cadrul fermelor în care se cresc animale de diverse talii, există tot timpul nevoia de a le feri de prădători și de a le păstra tot timpul într-un anume perimetru. Spre deosebire de gardurile clasice, cele electrice bifează mult mai ușor aceste obiective.

Avantajul unui gard electric stă de asemenea în faptul că reprezintă o soluție rentabilă din punct de vedere financiar. Investiția nu necesită atât de multe resurse și chiar și montajul este mult mai facil decât diversele alternative. Pentru instalarea unui gard clasic, spre exemplu, este nevoie de o muncă de câteva zile, însă în cazul unui gard electric montajul poate fi realizat în doar câteva ore. Totul depinde de suprafața ce necesită împrejmuire, iar avantajul suplimentar este dat de faptul că gardul electric poate fi instalat ușor și pe terenuri accidentate.

Având în vedere toate aceste atuuri, este ușor de înțeles interesul tot mai crescut pentru aceste aparate gard electric. Fac parte din dotările obligatorii pentru fermele moderne, oferă proprietarilor acea siguranță că animalele din fermă rămân în perimetrul stabilit și țin în același timp la distanță dăunătorii – cu acest cumul de factori, gardurile electrice reprezintă soluția ideală pentru orice fermier responsabil.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.