Amenzi de 1.000 lei de la Poliția Locală pentru vânzarea de mărfuri necorespunzătoare

de admin

În perioada 07.01.2013 – 10.01.2013, poliţiştii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială au desfăşurat o acţiune tematică de verificare a magazinelor cu profil alimentar. În total, au fost verificaţi 47 de agenţi economici.

Cu ocazia verificărilor, principalele aspecte urmărite au ţinut de: respectarea termenelor de valabilitate pentru produsele comercializate; existenţa certificatelor de calitate; condiţiile de păstrare şi depozitare a alimentelor.

Nereguli constatate au vizat expunerea spre comercializare a produselor fără specificarea termenului de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat. Dintre produsele cu termenul de valabilitate expirat depistate, menţionăm: mezeluri, carne, și altele,  ambalaje deteriorate; depozitarea direct pe pardoseală a mărfurilor.

Măsurile intreprinse de Poliția Locală au fost încheierea a 11 procese-verbale, iar valoarea amenzilor aplicate: 1.000 lei.

Produsele cu termenul de valabilitate expirat sau care nu aveau specificat termenul de valabilitate au fost retrase de la vânzare.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.