Ambasadorul Marii Britanie a inaugurat azi, la Cluj-Napoca, prima şcoală verde din România

de admin

Cu ocazia vizitei oficiale efectuate la CLuj-Napoca, ambasadorul Marii Britanii, Excelenţa Sa Martin Harris, a inaugurat, astăzi, prima şcoală verde din România, Transylvania College, alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, deputaţii Petru Călian şi Adrian Gurzău, viceprimarul Gheorghe Şurubaru şi candidatul ARD la parlamentare, Ovidiu Călin.

Proiectul aparţine Fundaţiei Copii Fericiţi, care funcţionează din luna octombrie, din luna octombrie cu denumirea Fundaţia Transylvania College şi face parte dintr-un proiect extins de dezvoltare a campusului educativ iniţiat în anul 2007.

În prezent, în campusul din Gheorgheni îşi desfăşoară activitatea sub un nou nume – Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj – Şcoala Internaţională Cluj şi Grădiniţa Happy Kids. Şcoala şi grădiniţa reunesc aproape 500 de elevi din întreaga ţară şi din alte 24 de ţări, de pe 6 continente.

Noua clădire a campusului este o premieră naţională, fiind prima şcoală din România construită pe principii de sustenabilitate şi eficienţă energetică. Alături de eficienţa energetică se obţin prin investiţiile verzi creşterea rezultatelor şcolare cu peste 30% şi reducerea absenţelor medicale cu peste 25%.

“Ţelul nostru este să oferim cele mai bune condiţii pentru educaţia elevilor noştri, într-un campus educaţional modern, unic în România ca şi concept şi realizare. Pentru a ne alinia noilor tendinţe în domeniul arhitectural şi pentru a oferi elevilor un mediu ideal pentru învăţare şi dezvoltare, noua clădire a campusului este prima clădire educaţională din România construită pe principii verzi”, a declarat Simona Baciu, fondator al colegiului.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.