Ambasadorul Lituaniei a discutat cu Emil Boc despre președinția UE și candidatura clujenilor la titlul de Capitală Culturală Europeană

de admin

Astazi, 22 ianuarie 2013, primarul Emil Boc s-a intâlnit cu ambasadorul Republicii Lituania la Bucuresti, Excelenta Sa Vladimir Jarmolenko.

Cei doi au discutat atât aspecte legate de președinția Uniunii Europene, care în curând va fi preluată de către Lituania, cât și despre candidatura orașului de pe Someș la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Deși a vizitat pentru prima dată municipiul Cluj-Napoca, țara sa a semnat deja un document de susținere a candidaturii orașului la Capitala Culturală Europeană.

Primarul Emil Boc a anunțat că printre altele a fost avansată și ideea organizării unor seminarii comune româno-lituaniene în vederea stabilirii de bune-practici în atragerea de fonduri europene.

Vladimir Jarmolenko se va întâlni pe parcursul vizitei sale și cu rectorul Universității „Babeș-Bolyai”, Ioan Aurel Pop, pentru a semna un protocol de colaborare între universitatea clujeană și cele lituaniene.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.