Alin Tișe: USL reprezintă un real pericol la adresa democrației din România

de admin

Parlamentarii Opoziției au părăsit, astăzi, plenul Parlamentului, după ce majoritatea USL a îndepărtat de pe raportul referitor la discutarea bugetului național, toate amendamentele depuse de PDL la bugetul conturat de Guvernul Ponta, care a respins în bloc solicitările senatorilor și deputaților venite din țară, de la autoritățile locale.Alin Tise, foto- Otilia Muresan (2)

Senatorul clujean Alin Tișe, aflat la primul său mandat de parlamentar, a declarat că acest act realizat astăzi de Putere reprezintă un real atac la adresa democrației din România, atac care dezvăluie o parte din intențiile USL, de a forma din nou un partid unic în țară, după modelul Partidului Comunist.

“Manifestarea noastră este un protest față de respingerea tuturor amendamentelor venite din partea noastră, la toate capitolele bugetare. Personal am prăsit plenul pentru că toate proiectele de dezvoltare ale Clujului au fost respinse inclusiv de parlamentarii USL de Cluj. Este inadmisibil ca pentru acești parlamentari să coteze mai mult obediența de partid decât problemele cetățenilor care i-au trimis acolo. Au refuzat astăzi inclusiv discutarea problemelor din teritoriu, folosindu-se de dictatura votului majoritar. Neavând numărul de voturi necesare pentru a face ceva, nu puteanm aceepta bătaia de joc instituită la clujenilor.
USL se comportă ca și cum bugetul național ar fi al partidului, ca și cum aduc acești bani de acasă, nu ca și cum și transilvănenii ar cotribui la formarea bugetului. USL-iștii din Cluj nu au nicio putere la București, iar promisiunile din campanie nu însemană decât minciuni. Clujul a primit zero lei pentru investiții, acest lucru fiind posibil inclusiv cu voturile parlamentarilor USL de la Cluj, iar clujenii trebuie să știe acest lucru când se vor mai întâlni cu ei. Ar trebui să le fie rușine în fața clujenilor, când vor spune câți bani au reușit să impună în acest buget pentru Cluj”, a declarat Alin Tișe pentru ClujAzi.ro.

USL, partidul unic

Senatorul clujean a menționat că este o situație fără precedent în România, ca Parlamentul, care reprezintă suveranitatea poporului, să nu lase Opoziția să se exprime. “Atunci când tai microfonul reprezentanților Opoziției, tai microfoul celora care nu au votat Puterea, care la rândul lor au contribuit la buget. Au demonstrat practic că ceea ce își doresc este un partid unic, care să controleze totul, în care Opoziția să nu mai poată vorbi. USL este un real pericol la adresa democrației din România”, a adăugat dânsul.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.