Alin Tișe: „Nu vom modifica aspectul Constituției după un singur om”

de admin

Senatorul clujean Alin Tișe (PDL) face parte din Comisia pentru Revizuirea Constituției, alături de un alt parlamentar de Cluj, Mate Andras (UDMR).

Comisia pentru revizuirea Constitutiei îl va avea ca președinte pe Crin Antonescu, puternic contestat de către Opoziție, care reclamă faptul că liberalul nu are niciun fel de expertiză în domeniu și nici măcar o activitate parlamentară exemplară.Senator Alin Tise, foto- Otilia Muresan (2) În total, doar 9 din cei 23 de membri ai comisiei sunt licențiați în drept.

„USL are o majoritate semnificativă în această comisie, la fel ca în alte comisii, și pot în baza acestei majorități să impună orice, chiar și chestiuni ilegale. Ce doresc eu să propun în cadrul acestei comisii este aplicarea modificărilor cerute de oameni la Referendum, adică reducerea numărului de parlamentari la maxim 300 și Parlament unicameral. Mai departe, voi susține introducerea obligativității respectării deciziilor luate de cetățenii țării în cadrul Referendumului, iar dacă nu se respectă Referendumul, să fie dizolvat Parlamentul. În plus, atribuțiile președintelui și cele ale premierului necesită o clarificare deoarece uneori se suprapun. Desigur, nu vom modifica aspectul Constituției pentru un singur om”, a precizat Alin Tișe pentru ClujAzi.ro.

Senatorul s-a declarat onorat să facă parte din această comisie, mai ales având în vedere că o nouă revizuire a Constituției nu se va produce prea curând.

Luni, Biroul Permanent Național al PDL se va întruni în ședință pentru a contura poziția finală a democrat-liberalilor în cazul revizuirii Constituției.

Din comisie mai fac parte senatorii PNL Tudor Chiuariu și Petre Roman și deputații Dan Motreanu, George Scutaru și Alina Gorghiu.

PSD are nouă membri în comisie: Ion Chelaru, Florin Iordache, Ciprian Nica, Florin Emacu, Daniel Florea, Gabriela Podasca, Ovidiu Dontu, Toni Greblă, Viorel Chiriac.

PDL are trei membri: Valeria Schelean, Alin Tișe, Gabriel Andronache.

PP-DD: Daniel Fenechiu și Haralambie Vochițoiu.

UDMR: Mate Andras.

Minoritățile naționale: Varujan Pambuccian.

PC:  Bogdan Ciucă.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.