Alin Tişe cere modificarea statutului parlamentarilor. Imunitatea nu trebuie să menţină corupţii mai presus de lege

de admin

A.T 3Vicepreşedintele PDL, senatorul clujean Alin Tişe anunţă că democrat-liberalii vor înainta în plenul Parlamentului o propunere de modificare a statutului parlamentarilor, prin care imunitatea acestora să mai rămână valabilă doar în cazul declaraţiilor politice făcute de aceştia, pentru că deputaţii şi senatorii să nu mai blocheze Justiţia în cazuri grave de corupţie.

“Votul dat în Parlament de către deputaţi în cazul Vlad Cosma reprezintă o nouă zi neagră pentru activitatea parlamentară. Din ciclul filmelor cu “Superman”, cei 222 de politruci, 222 de barosani s-au luptat corp la corp contra DNA. Cei 222 “supermani” politruci au înfrânt practic DNA-ul, dând o nouă lovitură de stat. Lovitură de stat înseamnă şi când încalci, printr-un vot politic, autoritatea unei instituţii fundamentale a statului, nu doar când mergi cu tancul în piaţă. Cei 222 au făcut front comun împotriva Justiţiei şi i-au spus: Stop!. Prin acel vot, parlamentarii lăsau justiţia să-şi facă treaba pentru că în continuare Cosma beneficia de prezumţia de nevinovăţie. Cererea de arest preventiv a procurorilor urma să fie judecată de un judecător, el nu era automat arestat. Au compromis şi raportul MCV pe acest an, lucru care înseamnă respingerea aderării la spaţiul Schengen. Această superimunitate nu face decât să apere superbaronii din USL. PDL consideră că statutul parlamentarilor trebuie modificat, iar imunitatea parlamentarilor să se refere strict la declaraţiile politice”, a declarat Alin Tişe, ministrul Internelor din guvernul alternativă al PDL.

Alin Tişe va cere explicit şi eliminarea votului secret aflat la dispoziţia parlamentarilor, pentru ca alegătorii să ştie cum au votat aleşii lor.

Senatorul va iniţia astfel o lege pentru modificarea statutului parlamentarului, care să competeze şi proiectul de modificare a Constituţiei.

“Ceea ce s-a întâmplat este o nouă palmă dată Justiţiei, o nouă decredibilizare a Parlamentului. Sunt bani pierduţi pentru firme, mai puţine locuri de muncă, mai puţine investiţii în România prin respingerea aderării la Schengen. Această majoritate nu-şi mai doreşte un parcurs Occidental pentru România. Aceşti parlamentari de la USL se orientează mai degrabă spre Est”, a adăugat Alin Tişe.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.