Alin Tișe alocă de urgență 53 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor din județul Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat marți că își dorește ca mandatul său să fie și unul al reabilitării drumurilor județene. În acest sens, încă de vineri, prin ședința de CJ, a prevăzut o rectificare de buget prin care să fie alocați 13 milioane de lei pentru lucrări de urgență la drumuri.

„Încercăm ca toate resursele bugetare de unde nu vor fi cheltuiți bani, să le aducem la drumuri. După ce vom aloca această sumă de bani, vom discuta cu cei de la direcția de Drumuri pentru a o distribui punctual pe drumuri care vor fi prevăzute în altă HCJ pentru ca să intrăm pe întreținere de drumuri. Cei de la direcția de Drumuri sunt deja în analiză pentru a semnala drumurile care au cele mai mari probleme”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

La nivelul instituției drumurile din județ au fost distribuite în două sectoare mari, licitate în anul 2011, pentru reabilitarea totală a drumurilor. Contractul câștigat de firma Kiat pentru reabilitarea a 423 km de drumuri județene este suspendat din cauza unui proces intentat de firma care acuză că nu i-au fost plătite lucrările. De cealaltă parte, CJ se apără afirmând că e vorba despre lucrări efectuate neconform.

După alocările bugetare de vineri, SAMUS s-ar putea apuca de lucru, urmând ca în termen scurt să fie deblocată și situația Kiat-ului.

Noul președinte al Consiliului Județean Cluj a luat legătura cu avocații din București ai firmei Kiat pentru ca acestora să le fie plătite lucrările conforme și să fie purtate negocieri asupra celor neconforme.

Între timp, pe respectivul sector de drum se pot efectua doar plombări la drum, care au termen de valabilitate 6 luni.

Credit de 50 milioane de euro pentru reabilitatea drumurilor județene.

Alin Tișe a luat decizia contractării unui credit în valoare de 50 milioane de euro, bani care să meargă exclusiv pe drumurile județene.

Pentru proiect va fi contractat un consultant specialist în credite pentru că aparatul de specialitate al CJ nu își asumă complexitatea unei asemenea proceduri.

„Sper ca în câteva luni să avem toate formalitățile. Îmi doresc ca acesta să fie un mandat și al drumurilor județene”, a mai precizat Alin Tișe.

3 Comments:

  1. Gogo de la Cluj

    Lucreaza ceva turcaleti aici? Sau numai patronii sunt spagari turci si lucreaza tot cu romani mai prost platiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.