ALERTA. Pasagerii aeronavei care au intrat în contact cu stewardesa vor fi monitorizați

de clujazi
Coronavirus

În cursul zilei de astăzi, 28.01.2020, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia – Cluj-Napoca, a fost preluată o  persoană care a anunțat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu nCoV 2019 (coronavirus). A fost alertat aeroportul și conform procedurii aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj a efectuat ancheta epidemiologică conform procedurilor.

în urma anchetei s-a decis, ca masură profilactică (persoana este asimptomatică) izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei.

În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, medicii specialiști consideră puțin probabil ca persoana sa fie infectată cu nCoV.

Pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57) s-a întocmit o evidență cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizați. Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii și le-a fost recomandat că în cazul apariției  unor simptome să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj -Napoca.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.