Alarmă de incendiu la Liceul Barițiu. Elevii au fost instruiți pentru cazuri de urgență

de admin

Astăzi, cu ocazia “Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj a organizat la Liceul Teoretic “George Bariţiu” din municipiul Cluj Napoca, acţiuni specifice de informare preventivă a elevilor.

În această dimineață, în curtea Liceului Teoretic “George Bariţiu”, au avut loc exerciţii de alarmare, evacuare şi stingere cu elevii din clasele V – XII.

“Realizăm acest gen de acțiuni în toate zilele de marți 13. Încercăm să mobilizăm elevii pentru ca să nu se întâmple incidente nefericite. Îi învățăm cum să se comporte în cazuri de urgență, prin exerciții de evacuare, care trebuie să fie efectuate fără panică, și cum să intervină în caz de urgență”, a declarat maiorul Loredana Țucra, șeful compartimentului Evidență, Analize și Prognoze Preventive din cadrul ISU Cluj.

Elevii au demonstrat că dețin cunoștințele necesare care se impun în asemenea situații, și au învățat să utilizeze extinctoarele.

După desfăşurarea exerciţiului practic, în amfiteatrul liceului, a avut loc o lecţie de informare preventivă pentru crearea unui comportament adecvat în caz de situaţii de urgenţă. În acelaşi timp, a fost organizat şi un punct mobil de informare preventivă unde elevii vor avea acces direct la materialele informative din cadrul campaniei “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.

Evenimentul se înscrie în categoria acţiunilor comune iniţiate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România, urmare a parteneriatului de colaborare încheiat în luna septembrie 2012, privind derularea în comun a unor campanii cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Statisticile arată că în România, în fiecare săptămână arde un copil.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.