Adrian Papahagi: Ecaterina Andronescu susține doar cu vorba elitele societății românești

de admin

Ieri, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat la întâlnirea Comisiei de Dialog Social a județului Cluj, eveniment la care s-a abordat problema corelării învățământului tehnic și profesional la cerințele de pe piața muncii. Cu această ocazie, ministrul a declarat că “trebuie să fim cu ochii pe elitele societății românești, care vor aduce performanță”. Adrian Papahagi, cadidatul Alianței România Dreaptă (ARD) la alegerile parlamentare a oferit astăzi o serie întreagă de argumente, prin care a demonstrat că declarațiile ministrului USL sunt doar vorbe în vânt.

“O felicit că și-a dat seama că trebuie să fim cu ochii pe elitele societății românești, însă mă gândesc cum nu au găsit bani pentru premierera olimpicilor internțaionali, și vina a fost plasată, firesc, pe greaua moștenire, cum sunt blocate bursele studenților de la Universitatea din Cluj. De promovarea elitelor în opinia USL se leagă și Ordonanța adoptată în luna mai 2012, prin care este eliminată clasificarea universităților, și acestea vor primi locuri la doctorat și masterat nu în funcție de calificare și performanțe. Lucrul acesta era benefic pentru UBB, care ar fi avut mai mulți studenți, și ar fi putut priegăti tineri mai bine formați, mai buni pentru cercetare și pentru piața muncii. Ni se promite triplarea investițiilor în cercetare și dezvoltare, însă nu ni se spune pe ce bani, de unde resurse bugetare? Vorbesc de triplări în contextul în care doar în acest an bugetul ceretării a fost redus cu 300 milioane de lei. S-a suspendat masteratul pedagogic, care trebuia să producă profesori de calitate penru școala românească… iată cum sunt cu ochii pe performanță în învățământ doamna Andronescu și domnul Ponta”, a declarat Adrian Papahagi.

Candidatul ARD la alegerile parlamentare consideră că asemenea declarații venite din partea unui Guvern condus de un plagiator, nu-și au loc în contextul campaniei electorale, mai ales după ce plagiatul a fost confirmat de către Universitatea din București, care i-a dat titlul de doctor actualului premier. “Ecaterina Andronescu, ea însăși a semnat mai multe contracte de granturi care erau plagiate, pe sute de mii de euro”.

În legătură cu situația învățământului tehnic și profesional din România și din județul Cluj, Papahagi amintește că în anul 2009, când era din nou ministru, Andronescu nu avea cifră de școlarizare pentru învățământul profesional, “iar astăzi plânge de mila lor și vrea să le ofere un bac second hand, prin care vrea să amăgească copiii”.

Tot cu referire la formarea elitelor românești reprezentantul ARD amintește că anul școlar al elevilor a început cu o săptămână întârziere, s-a produs haos în proiectul clasei pregătitoare, iar prima sesiune la doctorat nu a putut fi organizată în acest an pentru că s-a blocat comisia de acordare a titulurilor, pentru a se opune plagiatului lui Victor Ponta.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.