Adrian Papahagi: Cel mai mare pericol pentru politicieni, pericolul indisticției

de Otilia Muresan

Candidatul Alianței România Dreaptă la parlamentare pe Colegiul 1 Deputați, Adrian Papahagi consideră că pericolul indistincției este cea mai mare amenințare la adresa politicienilor.

Acesta este de părere că există patru lucruri majore care diferențiază dreapta de stânga “populistă și lipsită de program”: atașamentul față de reforme și doctrină, față de libertatea pieței, a intreprinderii, a dreptului la liberă exprimare, față de domnia legii și față de statul de drept, atașamentul față de Europa.

Papahagi consideră că în opoziție față de aceste valori se află USL-ul, care trăiește spaima pierderilor unor privilegii și imunități, care are tendința de a controla orice aspect al activității noastre, care se supune doar legii bunului plac, care s-a transformat într-o lovitură de stat, în vară, care trăiește într-o cârdășie de partide pe care nu le leagă nici un devotament doctrinar, ci doar apărarea unor imunități și bielorusizarea României.

“Ceea ce îi ține împreună este o cantitate de ură acumulată cu frustrarea că nu pot să facă ceea ce vor. Când au văzut că au avut majoritatea în Parlament, au crezut că asta îi legitimează, dar nu e așa. Ceea ce oferim noi este lucididate, față de confuzia și ura pe care o oferă USL-ul”, a încheiat Papahagi.

Declarațiile dânsului vin în contextul organizării la Cluj-Napoca a conferinței “Valorile dreptei, dreapta valorilor”, de către Fundația Creștin-Democrată. La eveniment au luat parte și europarlamentarul Monica Macovei, deputații Sever Voinescu și Daniel Buda, primarul Emil Boc, consilierii județeni Steluța Racolța și Mariana Leș, consilierii locali Constantea Radu și Florin Gliga.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.