Rezultatele simulării Bacului la Cluj: există premise pentru 66% promovabilitate în vară

de admin

Recent, la nivelul județului Cluj, s-a desfășurat simularea examenului de Bacalaureat. „Ceea ce ne interesează nu este neapărat nota, ci semnalul, în special la clasa a XII-a, unde unele dintre materii sunt la alegere și doar acum elevii își dau seama din ce materii vor da examenul”, a declarat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

În ciuda acestui fapt, opt dintre elevi au fost eliminați pe parcursul examenelor pentru că au încercat să copieze.

Din numărul total al elevilor care ar putea să susțină examenul, 5.764 liceeni, în acest moment doar 4.926 s-au prezentat (85%) – de la seral doar 10%.

Subiectele au fost cu o idee mai dificile decât ceea ce s-a dat în vară la Bacalaureat, în așa fel încât elevii să perceapă că acest conccurs va fi foarte serios.

Note peste 6 au obținut 33,4% dintre cei care au susținut examenul, la nivelul județului nefiind înregistrată deocamdată nicio notă de 10.

Potrivit d-lui Cuibus, 27% dintre elevi au obținute note între 4 și 6, iar cu aceștia se poate lucra pentru ca să obțină minim nota de absolvire a examenului din vară.

Una dintre concluziile desprinse în urma acestor simulări este că pentru următorul examen de Bacalaureat există șanse pentru 66% promovabilitate.

Din păcate, rezultatele simulărilor confirmă pregătirea mai slabă a elevilor din liceele altele decât cele teoretice, unde doar 20% dintre elevi au obținut nota peste 6 la simulări. În contrast, liceele cu peste 80% promovabilitate sunt Racoviță, Bălcescu, Emanuel, Șincai.

Probleme se înregistrează la materiile matematică (profil tehnologic), unde promovabilitatea a fost de 7%, respectiv fizica, cu 21% promovabilitate.

Pentru rezolvarea problemelor legate de promovarea examenului de Bacalaureat, inspectorul școlar general consideră că se impune o modificare de ordin legislativ, astfel încât să se intre în clasa a IX-a cu minim nota 5, iar pentru cei care obțin note de admitere sub acest prag, să fie asigurate școli profesionale timp de 2 ani, iar după aceea să primească din nou șansa să revină în liceu.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.