54 suspecţi de infracţiuni economice, cercetaţi de poliţişti

de Otilia Muresan

În ultima săptămână, poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor au cercetat 54 persoane, dintre care 3 au fost reţinute, suspectate de comiterea de infracţiuni economice.

În perioada 15 -21 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat, în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate la nivel naţional, 59 de infracţiuni. De comiterea acestora sunt suspectate 54 persoane, dintre care 3 au fost reţinute şi două arestate.

Astfel, poliţiştii au descoperit în ultima săptămână, 21 de infracţiuni de evaziune fiscală, 8 delapidări, 4 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 4 infracţiuni de abuz în serviciu,3 infracţiuni privind falsul în înscrisuri, 2 infracţiuni prevăzute de Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, 1 infracţiune la Legea 82/1991 privind contabilitatea, 2 la Legea 656/2000 privind spălarea banilor, 1 infracţiune prevăzută de Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal şi 3 privind faptele de corupţie.

8 persoane sunt cercetate în 6 dosare penale complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.