160 de poliţişti din ţară au învăţat la Cluj cum să depăşească stresul utilizării pistolului

de clujazi

În perioada 17 decembrie 2012 – 1 februarie 2013, 160 de agenţi de poliţie din întreaga ţară au urmat cursuri teoretice în domeniul “Managementului stresului profesional şi al competenţelor în tactica tragerii”, organizate sub cupola Centrului de Excelenţă din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.Politia

În serii de câte 32 de cursanţi, timp de o săptămână, agenţii de poliţie au fost instruiţi de formatori germani şi maghiari (psihologi şi experţi în instrucţia tragerii), parteneri în Proiectul BIA nr. LLP-LdV/TOI/2010/RO/005, vizând ”Crearea unui Centru de Excelenţă în pregătirea profesională, pe linia managementului stresului profesional şi a competenţelor în tactica tragerii, pentru agenţii de poliţie”.

Cursanţii au provenit din toate cele 41 de judeţe ale ţării, precum şi din municipiul Bucureşti, provenind îndeosebi din structurile de ordine publică, investigaţii criminale şi poliţie rutieră.

De luni, 11 februarie, 80 dintre cursanţi, selectaţi de către formatorii străini pe baza rezultatelor obţinute la pregătirea teoretică, vor parcurge modulul practic al cursului.

Partenerii Inspectoratului General al Poliţiei au fost Bereitschaftspolizeipräsidium Baden-Württemberg din Germania şi Országos Rendőr-Főkapitányság – Poliţia Naţională din Ungaria.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.