142 de elevi prinși de polițiști în baruri, în timpul orelor, dintre care 14 au fost duși la secția de poliție

de clujazi

În perioada 3 – 15 februarie 2013, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea absenteismului școlar nemotivat.Valentin Cuibus

Polițiștii au desfășurat razii în zile diferite, la ore diferite, în toate zonele “de interes” ale elevilor: mall-uri, baruri și alte zone din apropierea școlilor.

Un număr de 142 elevi au fost descoperiți de polițiști în localuri, absenții provenind din 19 unități de învățământ diferite.

Dintre aceștia, 14 (cu vârste între 13 – 14 ani) au fost duși la secția de poliție pentru că figurau ca suspecți la săvârșirea unor infracțiuni.

Cei mai mulți absenți au fost găsiți la Liceul de Coregrafie (37), însă doar 11 erau absenți nemotivat, iar ceilalți aveau conform orarului 3 ore libere.

“Problema este identificarea căilor prin care au reușit să părăsească spațiul unității școlare. Un număr de 90 de elevi nu erau trecuți în catalog ca fiind absenți. Joi, la nivelul inspectoratului vom desfășura o ședință de analiză cu directorii de școli din Cluj, pentru a analiza această situație”, a declarat inspectorul școlar general Valentin Cuibus.

Printre soluțiile avansate de conducerea ISJ pentru prevenirea absenteismului, se numără implementarea sistemului de cataloage online și instalarea de camere video care să funcționeze pe parcursul pauzelor dintre orele de curs.

Reticența părinților deși costă 30 lei /an catalog online

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.