Regia autonomă pentru activităţi nucleare „controlată” de Ministerul Economiei

de Otilia Muresan

In urma ordinului ministrului economiei, comertului si mediului de afaceri, Corpul de Control al ministrului a efectuat o misiune de control la REGIA AUTONOMA PENTRU ACTIVITATI NUCLEARE (RAAN), pentru a verifica cauzele care au dus la modificarea in mai multe randuri a proiectului initial al investitiei „Instalatie de evacuare in slam dens a zgurii si cenusii”.

Pentru o cat mai corecta informare a opiniei publice, prin intermediul mass-media, va prezentam in continuare principalele nereguli constatate, pana la aceasta data.

Proiectul initial in baza caruia a fost organizata licitatia de adjudecare a lucrarii a avut o valoare estimata de 172.603.323 lei fara TVA, iar in cadrul licitatiei oferta castigatoare depusa de catre SC CONFORT SA Timisoara a fost in valoare de 163.381.830,05 lei fara TVA, intocmindu-se Contractul de prestari servicii nr. 132/12.05.2009.

Ulterior au fost intocmite numeroase dispozitii de santier care au modificat proiectul initial, fiind intocmite acte aditionale, astfel incat la data de 31.06.2012 valoarea lucrarii a ajuns la 341.173.335 lei fara TVA, rezultand astfel o dublare a valorii investitiei.

Din analiza actelor aditionale ale contractului initial, ce au condus la dublarea valorii investitiei, au fost descoperite o serie de nereguli grave: – conform actelor aditionale au fost inscrise ca element de deviz„ ora /schela metalica tubulara exterioara” in total 17.042.123 ore in valoare de 11.330.298 lei, la care se aplica cote de 15%, rezultand in total 13.029.842 lei fara TVA, o valoare anormal de mare tinand cont ca schelele oricum au fost inscrise ca montate in devizele initiale.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.