Twitter vrea justiție, după ce codul sursă al rețelei a fost publicat pe internet

de clujazi

Potrivit publicației The Guardian, Twitter a dezvăluit că o parte din codul său sursă a fost postat online și că platforma de socializare deținută de Elon Musk a luat măsuri legale pentru a identifica persoana responsabilă. Conform documentelor depuse în instanță vineri, Twitter a cerut serviciului de partajare de coduri GitHub să identifice autorul care a publicat părți din codul său sursă, care este software-ul de bază al serviciului. Deși GitHub a retras codul respectiv, Twitter a solicitat unei instanțe americane să ordone companiei Microsoft să identifice “prezumtivii infractori care au publicat codul sursă al Twitter pe sistemele operate de GitHub fără autorizarea Twitter”.

Utilizatorul GitHub responsabil pentru postarea codului sursă a folosit numele FreeSpeechEnthusiast și a făcut referire la Elon Musk ca fiind un “absolutist al libertății de exprimare”. Această scurgere a codului sursă ar putea duce la vulnerabilități de securitate, avertizează un expert.

Configurația de securitate cibernetică a Twitter a fost criticată dur de un denunțător înainte de finalizarea achiziției de către Elon Musk. Peiter “Mudge” Zatko, fostul șef al securității Twitter, care a fost concediat în ianuarie 2022, a susținut că a descoperit “deficiențe extreme și flagrante din partea Twitter”, inclusiv controale slabe ale accesului angajaților la datele utilizatorilor și interferențe ale guvernelor străine.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.