Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, și TikTok acuzați că provoacă boli PSIHICE

de clujazi

Facebook, Instagram,Snapchat, Youtube, și TikTok acuzați că provoacă boli PSIHICE. Reprezentanții școlilor publice din orașul american Seattle au depus o plângere în instanță împotriva rețelelor de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, YouTube și Google, acuzându-le că au afectat sănătatea mintală a tinerilor prin provocarea anxietății, depresiei și chiar tentativelor de sinucidere.

Reprezentanții școlilor doresc să facă companiile care dețin aceste rețele de socializare responsabile pentru impactul negativ asupra sănătății sociale, emoționale și mentale a elevilor.

Ei susțin că criza sănătății mentale a tinerilor a fost agravată de rețelele de socializare înainte chiar și de pandemie.

Reprezentanţii şcolilor publice din acest oraş situat în statul Washington, în nord-vestul ţării, au spus că doresc „să le facă pe companiile care deţin reţele de socializare să devină responsabile pentru atingerile pe care le-au adus sănătăţii sociale, emoţionale şi mintale a elevilor” , precizează un comunicat de presă.

,,Creşterea numărului de sinucideri, tentative de suicid şi internări de urgenţă asociate sănătăţii mintale nu reprezintă o coincidenţă (…). Această criză se agravase deja înaintea pandemiei, iar oamenii de ştiinţă au identificat reţelele de socializare drept un factor care joacă un rol major în apariţia problemelor de sănătate mintală în rândul tinerilor” , au adăugat ei.

Facebook, Instagram,Snapchat, Youtube, și TikTok acuzați că provoacă boli PSIHICE

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.