Facilități noi în aplicația „Ghișeul Unic” a Consiliului Județean Cluj

de clujazi

Consiliul Județean Cluj oferă cetățenilor posibilitatea de a depune și obține, în format online, prin intermediul platformei digitale „Ghișeul Unic”, un nou tip de document, respectiv cererea privind exercitarea dreptului de preemțiune. 

Totodată, a mai fost operaționalizată și o altă funcție, respectiv cea de calculator taxe necesare pentru eliberarea documentelor de urbanism.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm procesul de digitalizare a administrației județene, în momentul de față fiind disponibile opt facilități digitale noi și optimizate, în beneficiul direct al cetățenilor. Practic, completarea cererilor, depunerea documentelor și plata taxelor se vor face electronic, din orice locație. Foarte simplu și eficient.”

Cele două facilități se adaugă celor deja puse la dispoziția clujenilor, prin care aceștia pot depune și obține online certificate de urbanism și autorizații de construcție, pot fi notificați cu privire la o anumită zonă de interes vizată, din județul Cluj și totodată pot depune și obține, în format electronic, documente precum: comunicări de începere și finalizare a lucrărilor, certificate de edificare și atestare și avize de oportunitate. 

Reamintim faptul că aplicația Ghișeul Unic (https://public.cluj.archi/) a fost creată în cadrul proiectului cu finanțare europeană Județul Cluj – „Smart Territory”, implementat de Consiliul Județean Cluj și care vizează digitalizarea instituției și îmbunătățirea serviciilor pe care aceasta le oferă.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.