Producătorul Chat GPT, dat în judecată. Compania e acuzată că a folosit date personale

de clujazi

Există acuzații potrivit cărora OpenAI a încălcat legea prin procesarea a 300 de miliarde de cuvinte preluate de pe internet, cărți, articole și alte materiale, inclusiv informații personale, fără a obține consimțământul corespunzător. Într-un document de 157 de pagini depus în instanță de către firma de avocatură Clarkson, care reprezintă persoane anonime care acționează în judecată OpenAI, se menționează chiar și acuzația că această acțiune ar putea pune civilizația în pericol de colaps.

OpenAI, compania producătoare a ChatGPT, se confruntă cu un proces intentat de un grup de persoane anonime care îl acuză de furtul datelor utilizate în antrenarea sistemelor lingvistice. Conform acuzațiilor, dezvoltatorul ChatGPT este acuzat că, în loc să respecte legile de protecție a intimității online a indivizilor, a ales să utilizeze în mod fraudulos datele disponibile online pentru antrenarea soluțiilor lor bazate pe inteligența artificială.

În procesul inițiat de către mai mulți reclamanți care au preferat să rămână anonimi, acuzarea susține că OpenAI, în căutarea profitului, a furat cantități semnificative de date personale.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.