TikTok – Distracție sau risc pentru psihicul copiilor? Vezi efectele NEGATIVE!

de clujazi

TikTok – Distracție sau risc pentru psihicul copiilor? Vezi efectele NEGATIVE!. TikTok este o aplicație de social media care a devenit foarte populară în rândul tinerilor din întreaga lume. Ea permite utilizatorilor să creeze și să distribuie videoclipuri scurte, înregistrate cu muzică și efecte speciale. Desigur că poate fi distractivă și amuzantă, există preocupări cu privire la modul în care TikTok poate afecta psihicul copiilor.

Unul dintre cele mai mari probleme este expunerea la comportamentul comparativ. TikTok este plin de videoclipuri cu persoane care au un stil de viață minunat, un aspect fizic perfect și o viață socială activă. Asta poate face ca copiii să se simtă nefericiți sau neajutorați comparativ cu acestea. Acest lucru poate duce la probleme de încredere în sine și la o imagine negativă despre propria persoană.

De asemenea, TikTok poate duce la o dependență de social media.Acest lucru poate avea un impact negativ asupra activităților de zi cu zi și a relațiilor sociale reale. Copiii pot petrece ore întregi navigând prin aplicație, în loc să se concentreze pe studiu sau să petreacă timp cu prietenii și familia.

În plus, există preocupări cu privire la expunerea la conținut inapropriat sau dăunător pe TikTok, precum și la posibilitatea de a fi expuși la hărțuire sau la comportamente periculoase. Este important ca părinții să monitorizeze utilizarea TikTok de către copiii lor și să discute despre siguranță și responsabilitatea online.

În general, TikTok poate fi o sursă distractivă și amuzantă de divertisment pentru copii. Este important ca părinții să fie conștienți de potențialele riscuri și să ia măsuri pentru a le minimiza. Este important să se stabilească limite clare în privința utilizării TikTok și să se promoveze o utilizare sănătoasă a acestei aplicații.

Vezi și: Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, și TikTok acuzați că provoacă boli PSIHICE

TikTok – Distracție sau risc pentru psihicul copiilor? Vezi efectele NEGATIVE!

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.