Tu știi să vorbești cu pisica ta? Vezi ce spun cercetătorii!

de clujazi

Tu știi să vorbești cu pisica ta? Vezi ce spun cercetătorii! Într-un studiu realizat de Charlotte de Mouzon și colegii de la Universitatea Paris Nanterre, 16 pisici au fost analizate pentru a vedea cum reacționează la auzul unor propoziții rostite de stăpânii lor sau de străini.

De Mouzon a spus că stăpânii de pisici nu ar trebui să se simtă jenați să vorbească cu animalele lor de companie. Mai mult, trebuie să vorbești cu pisicile ca și cum ar fi copii.

În studiu se arată că pisicile sunt mai receptive atunci când stăpânii lor le vorbesc într-un ton asemănător cu cel folosit pentru a vorbi cu bebelușii. Aceasta este concluzia publicată de The Guardian.

Cercetătorii au observat că 10 dintre cele 16 pisici au arătat semne de interes atunci când stăpânul lor le-a strigat numele. Ele nu au reacționat când un străin a făcut acest lucru. De asemenea, pisicile au arătat mai mult interes atunci când stăpânul lor le-a vorbit pe un ton folosit obișnuit. Au arătat mai puțin interes și când stăpânul lor a vorbit ca și cum s-ar fi adresat unui adult.

Aceste rezultate sugerează că pisicile sunt animale sensibile și comunicative și că sunt atașate de stăpânii lor.

Tu știi să vorbești cu pisica ta?

Vezi și: O morsă ”somnoroasă” a anulat artificiile de Anul Nou în Yorkshire

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.