Cum să faci o înghețată delicioasă la tine acasă?

de clujazi

Ingrediente:

 • 500 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
 • 1 cutie de lapte condensat îndulcit (aproximativ 400 ml)
 • 1 linguriță de esență de vanilie (sau orice altă aromă preferată)
 • Opțional: fructe, ciocolată, nuci, biscuiți, caramel, etc.

Instrucțiuni:

 1. Pregătirea bolului și a telului: Pune bolul în care vei bate smântâna și telul sau paletele mixerului în congelator pentru aproximativ 15-20 de minute. Acest lucru va ajuta smântâna să se bată mai bine și mai repede.
 2. Bătutul smântânii: Scoate bolul și telul din congelator. Toarnă smântâna pentru frișcă în bol și bate-o cu un mixer electric la viteză medie-mare până când obții o textură pufoasă și fermă (frișcă bătută).
 3. Adăugarea laptelui condensat: Adaugă treptat laptele condensat îndulcit în frișcă, amestecând ușor cu o spatulă sau la viteză mică cu mixerul. Asigură-te că este bine încorporat, dar nu amesteca prea mult, pentru a nu pierde aerul încorporat în frișcă.
 4. Aromatizarea: Adaugă esența de vanilie și orice alte arome sau ingrediente dorite (de exemplu, bucăți de ciocolată, fructe, nuci, etc.). Amestecă ușor până când totul este bine distribuit.
 5. Congelarea: Toarnă amestecul într-un recipient ermetic și netezește suprafața. Acoperă recipientul cu un capac sau cu folie alimentară și pune-l în congelator.
 6. Răbdarea este cheia: Lasă înghețata în congelator pentru cel puțin 4-6 ore sau peste noapte pentru a se solidifica complet.
 7. Servirea: Scoate înghețata din congelator cu aproximativ 5-10 minute înainte de a o servi, pentru a se înmuia puțin și a fi mai ușor de scos. Folosește o lingură specială pentru înghețată pentru a forma cupe și servește-o în cornete, cupe, sau cu toppinguri la alegere.

Sfaturi:

 • Pentru o textură mai cremoasă, poți amesteca înghețata la fiecare 30 de minute în primele 2-3 ore de congelare.
 • Experimentează cu diferite arome și adaosuri pentru a crea combinații unice de înghețată.

Poftă bună!

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.